Zasady GHP/GMP/System HACCP
Grupa docelowa:
Podmioty branży spożywczej - produkcja i/lub obrót żywnością.
Korzyści z ukończenia szkolenia:
- wiedza w zakresie podstawowych zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności i umiejętność ich opanowania przy pomocy instrukcji i procedur opartych na zasadach systemu HACCP
- budowa dokumentacji systemowej i jej aktualizacja
W programie m. in. zagadnienia:
- podstawowe przepisy prawa żywnościowego
- zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności
- zasady dobrej praktyki produkcyjnej
- zasady dobrej praktyki higienicznej
- opracowanie, wdrożenie i utrzymanie instrukcji i procedur opartych na zasadach systemu HACCP
- weryfikacja systemu HACCP
- warsztaty w zakresie analizy zagrożeń i opracowania dokumentacji
Szkolenie prowadzi specjalista z SANEPIDU.
Liczba godzin - 5
Koszt szkolenia - 300 zł brutto obejmuje:
- serwis kawowy
- wydanie zaświadczenia o ukończeniu szkolenia
Termin rozpoczęcia szkolenia uzależniony jest od skompletowania się grupy.
UZYSKAJ WIEDZĘ OD SPECJALISTÓW Z SANEPIDU!