ZASADY ŻYWIENIA W JEDNOSTKACH SYSTEMU OŚWIATY
Grupa docelowa
Dyrektorzy placówek - żłobków, przedszkoli, szkół, dietetycy, pracownicy bloku żywienia.
Korzyści z ukończenia szkolenia:
- opanowanie wymogów prawa żywnościowego regulującego zasady żywienia dzieci i młodzieży
- nabycie umiejętności w projektowaniu jadłospisów i doborze asortymentu środków spożywczych wprowadzanych do sprzedaży w placówkach systemu oświaty
W programie m.in. zagadnienia:
- przepisy prawa żywnościowego
- zasady żywienia w oparciu o normy żywienia rekomendowane przez NIZP-PZH
- projektowanie jadłospisów w oparciu o wymagania prawne
- projektowanie oferty sprzedaży produktów spożywczych w sklepikach szkolnych
- budowa dokumentacji
- ćwiczenia praktyczne - ocena produktów spożywczych, ocena jadłospisów
Szkolenie prowadzi specjalista z SANEPIDU.
Liczba godzin - 5
Koszt szkolenia - 300 zł brutto obejmuje:
- serwis kawowy
- wydanie zaświadczenia o ukończeniu szkolenia
Termin rozpoczęcia szkolenia uzależniony jest od skompletowania się grupy.
UZYSKAJ WIEDZĘ OD SPECJALISTÓW Z SANEPIDU!