ZASADY ŻYWIENIA W JEDNOSTKACH SYSTEMU OŚWIATY

Grupa docelowa

 

Dyrektorzy placówek - żłobków, przedszkoli, szkół, dietetycy, pracownicy bloku żywienia.

 

Korzyści z ukończenia szkolenia:

  • opanowanie wymogów prawa żywnościowego regulującego zasady żywienia dzieci i młodzieży
  • nabycie umiejętności w projektowaniu jadłospisów i doborze asortymentu środków spożywczych wprowadzanych do sprzedaży w placówkach systemu oświaty

 

W programie m.in. zagadnienia:

  • przepisy prawa żywnościowego
  • zasady żywienia w oparciu o normy żywienia rekomendowane przez NIZP-PZH
  • projektowanie jadłospisów w oparciu o wymagania prawne
  • projektowanie oferty sprzedaży produktów spożywczych w sklepikach szkolnych
  • budowa dokumentacji
  • ćwiczenia praktyczne - ocena produktów spożywczych, ocena jadłospisów

 

Szkolenie prowadzi specjalista z SANEPIDU.

 

Liczba godzin - 5

Koszt szkolenia - 120 zł brutto obejmuje:

  • serwis kawowy
  • wydanie zaświadczenia o ukończeniu szkolenia

 

Termin rozpoczęcia szkolenia uzależniony jest od skompletowania się grupy.

 

UZYSKAJ WIEDZĘ OD SPECJALISTÓW Z SANEPIDU!

zapytaj o szczegóły

Wpisz odpowiednie dane w pola formularza i kliknij 'wyślij'. Pola oznaczone * są obowiązkowe.
Imię: *
To pole jest obowiązkowe
Nazwisko: *
To pole jest obowiązkowe
E-mail *
To pole jest obowiązkowe
Telefon
Twoje pytanie